ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ

  1. ΓΙΑ  ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟΝ   ΣΥΛΛΟΓΟ.
  2. ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ , ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,

Πέρασαν περίπου 2 μήνες από την άτυπη λήξη της θερινής τουριστικής περιόδου, μιας περιόδου με ανάμεικτα κατά γενική εκτίμηση συναισθήματα, μάλλον χαμηλότερα των προσδοκιών, πλην εξαιρέσεων , όσον αφορά τον τζίρο και την κερδοφορία των επιχειρήσεων της πόλης μας, συγκριτικά  πάντα  με την σχεδόν παγιωμένη αυξητική εικόνα της τουριστικής κίνησης στην  χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Κάνοντας ο καθένας μας  τον απολογισμό του αλλά και όλοι μαζί , καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα, στον ίδιο κοινό παρονομαστή, ότι δυστυχώς τίποτα δεν μας χαρίζετε, τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς αγώνες και συλλογική προσπάθεια. Είναι μονόδρομος. Η κριτική εκ του ασφαλούς  δεν είναι  η πλέον ενδεδειγμένη λύση.  Τα προβλήματα πολλά ,κοινά και τα περισσότερα άλυτα , δεν μπορούν να αγνοηθούν ή να περιμένουν.

Θα περιοριστώ να αναφερθώ σε αυτά που αφορούν τον Σύλλογο μας, ένα Σύλλογο που σχεδόν πρόσφατα αναβιώσαμε με περίσσια θέληση και όραμα.

Όσον με αφορά ως πρόεδρο κάνοντας  μέχρι στιγμής τον απολογισμό και την αυτοκριτική μου, οφείλω να παραδεχθώ ότι τους τελευταίους μήνες έχω αδρανήσει, έχουμε όλοι αδρανήσει δυστυχώς . Δεν υπάρχει κινητικότητα, ενδιαφέρον  και συλλογικότητα εκ μέρους όλων μας.  Μηδενός εξαιρουμένου. Ας μην γελιόμαστε η αδράνεια και η απογοήτευση  είναι ορατή και εμφανή στον καθένα. Οι λόγοι ίσως είναι γνωστοί , ίσως και όχι.

Από την τελευταία προσωπική μου προσπάθεια τον περασμένο Φεβρουάριο που αφορούσε την συμμετοχή τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής μας χωρίς κόστος συμμετοχής στην διεθνή έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο, (ικανοποιήθηκε το αίτημα αλλά τελικά δεν υπήρχε συμμετοχή) , προς στιγμή απογοητεύτηκα διότι όλοι γνωρίζουμε πόσο ανάγκη έχουμε την εξωστρέφεια. Ο τουρισμός είναι  μονόδρομος για τις επιχειρήσεις μας και το μέλλον μας. Ειδικά για  τον τόπο μας που ευρίσκετε στο νοτιότερο μέρος , μακριά από σύνορα, πύλες εισόδου  και με μεγάλες δυσκολίες πρόσβασης .

Επιπλέον η μακρά άτυπη προεκλογική περίοδος των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο μας , δημιούργησε κλίμα έντασης και πόλωσης στην μικρή τοπική κοινωνία που δυστυχώς δεν άφησε αμέτοχα και ανεπηρέαστα και μέλη του Συλλόγου μας . Μεταξύ αυτών και εγώ ενεπλάκην μέχρι ενός σημείου.

Σήμερα που όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, έχουν καταλαγιάσει τα συναισθήματα και οι εντάσεις , βλέποντας  όλοι μας τα πράγματα πιο ψύχραιμα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι αγκυλώσεις  κάθε είδους  δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο σε στασιμότητα, αδράνεια και ίσως αμηχανία για κάποιους . Ένα είναι σίγουρο ότι κανείς δεν περισσεύει στον τόπο μας.

Δέχθηκα να αναλάβω πρωτοβουλία και πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανίδρυση του Εμπορικού Συλλόγου της Πόλης μας, ενός Συλλόγου απαξιωμένου επί μακρόν από όλους, ενός Συλλόγου που ο καθένας ανέφερε και νοσταλγούσε την παλιά αίγλη του μόνο σε κατ ιδίαν συζητήσεις ανάλογα με το κοινό και τους συνομιλητές του, αλλά μέχρι εκεί, για την ταμπακέρα τίποτα, με μοναδικό γνώμονα την εμπειρία μου, την ανιδιοτελή προσφορά μου που οφείλω στον τόπο που γεννήθηκα, γαλουχήθηκα  και κατοικώ τα τελευταία χρόνια, πιστεύοντας και ελπίζοντας στην συμμετοχή και στην συλλογική προσπάθεια όλων ανεξαιρέτως των επαγγελματιών.

Σε καμία περίπτωση δεν είχα και δεν έχω ανάγκη  να ικανοποιήσω  μικροαστικά μου κατάλοιπα, προσωπικές  ή άλλες φιλοδοξίες. Ειδικά όταν εκ των υστέρων απεδείχθη ότι ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Κάθε άλλο μάλιστα . Ούτε είχα και έχω διάθεση να τοποθετούμε αλά κάρτ ανάλογα με το πόσο αρεστός ή δυσάρεστος είμαι σε ορισμένους,  ούτε πρόθυμος  να εξυπηρετώ κανενός  ‘’ δεύτερες σκέψεις’’.  Ειδικά όταν αυτές δεν εξυπηρετούν και προάγουν  το έργο και το συμφέρον του Συλλόγου και της Πόλης μας.

Τέλος δεν επέτρεψα σε κανένα ανεξαιρέτως αυτοδιοικητικό υποψήφιο να χρησιμοποιήσει τον Σύλλογο προεκλογικά ως Δούρειο Ίππο προς ίδιο όφελος δυσαρεστώντας μάλιστα και ορισμένους.

Ο Σύλλογος εκ του καταστατικού του είναι συνδικαλιστικό όργανο όλων των επαγγελματιών  της πόλης μας, διεκδικεί  μόνο για τα μέλη του, μακριά από αντιπαραθέσεις και μικροσυμφέροντα τρίτων  και σε καμία περίπτωση δεν ενεργεί διαιρετικά εις βάρος της τοπικής κοινωνίας. Τουναντίον μάλιστα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Φίλες και Φίλοι, όλοι εσείς που έχετε οποιαδήποτε εμπορική ή επαγγελματική ιδιότητα,  διαθέτετε μια μικρή ή μικρομεσαία επιχείρηση οιοδήποτε αντικειμένου εντός της ευρύτερης περιοχής της Πόλης του Γυθείου έως και το Βαθύ, εσείς που αγωνιάτε καθημερινά για την επιβίωση σας, ανεξαιρέτως εάν είστε μέχρι σήμερα μέλη ή μη.

Ας αφήσουμε στην άκρη τις όποιες κακές στιγμές, ας παραμερίσουμε τις όποιες προσωπικές πικρίες έχουμε ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τέλος.

Ας κάνουμε μια νέα αρχή όλοι μαζί για να αναδείξουμε τον τόπο μας ,τις επιχειρήσεις μας. Δώστε δύναμη στον Εμπορικό Σύλλογο του τόπου μας, με την ενεργή συμμετοχή σας, δραστηριοποιηθείτε με την εγγραφή σας όλοι οι συνάδελφοι, όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις δουλειές μας.

Παρακαλώ όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες οιονδήποτε κλάδου που δεν είναι ακόμα μέλη, να εγγραφούν άμεσα δίχως δεύτερη σκέψη στον Εμπορικό Σύλλογο Γυθείου με σκοπό να ενισχυθεί περισσότερο και να γίνει παντοδύναμος και υπολογίσιμος όπως ήταν επί σειρά ετών . Να ξαναγίνει ο Σύλλογος που μας έκανε όλους υπερήφανους σε όλη την χώρα. Είναι υποχρέωση και καθήκον κάθε επαγγελματία να είναι μέλος του και να συμμετέχει ενεργά,  επιβάλλεται.

Η εγγραφή είναι  εφ άπαξ  30 ευρώ και η ετήσια συνδρομή 20 ευρώ.

Για όσους συνάδελφους υποβάλλουν αιτήσεις εγγραφής νέου μέλους εντός του Δεκεμβρίου , γίνετε  εξαιρετικά διευκόλυνση πληρωμής  με την εξόφληση μόνο  του κόστους εγγραφής των 30 ευρώ και μπορούν να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, όπως και  για τα παλαιά μέλη μας.

Ευκαιρίας δοθείσης υπενθυμίζω ότι ο Σύλλογος είναι μη  κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο και τα μόνα έσοδα είναι οι συνδρομές μας και οι δωρεές.

Παρακαλώ όλα τα μέλη μας που δεν έχουν εξοφλήσει τις συνδρομές του τρέχοντος έτους να το πράξουν στην ταμία του Συλλόγου .

Αιτήσεις εγγραφής νέων μελών οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να προμηθευτούν από τον Γραμματέα του Συλλόγου Κο ΔΑΥΙΔ ΑΝΔΡΕΙΚΟ και την Ταμία Κα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρινήσεις παρακαλώ μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο τηλ. 6977757246 καθημερινά.

Τέλος αφού σας  ευχαριστήσω όλους για την προσοχή και τον χρόνο σας , εύχομαι και ελπίζω η επικοινωνία μας να αποτελέσει μια καλή και δημιουργική αρχή  για τον Σύλλογο μας και για όλους μας ανεξαιρέτως . Ας κοιτάξουμε όλοι μαζί αυτά που μας ενώνουν, σίγουρα είναι περισσότερα.

Ευκαιρία των επερχόμενων εορτών εύχομαι σε όλους σας και στις οικογένειες σας ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ  ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ  ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ .

Ευχαριστώ Πολύ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΙΠΑΚΟΣ

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γυθείου

ΥΓ.  1. Για το εορταστικό ωράριο καταστημάτων  θα ενημερωθείτε σύντομα.

  1. Λόγω δυσκολίας της επικοινωνίας μας έγκαιρα με όλους τους συναδέλφους  μέλη και μή, παρακαλώ  ιδιαίτερα όλους σας  να ενημερώσετε  όσους γνωρίζετε προσωπικά ή  έστω και με κοινοποίηση της επιστολής μου.

ΓΥΘΕΙΟ 6-12-2019